~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................................................σελίδες για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................ Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

............................................................................................................ Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Πέντε (5) λάθη που κάνουμε όλοι μας όταν πλενόμαστε

Η πιο ευχάριστη συνήθεια, το μπάνιο και το ντους κρύβουν παγίδες που μπορούν να έχουν αρνητικές και δυσάρεστες συνέπειες. Δείτε 5 λάθη που κάνουμε όλοι μας όταν πλενόμαστε.
1. Δεν σκουπιζόμαστε επαρκώς
Ορισμένοι από εμάς έχουμε τη συνήθεια να βγαίνουμε βιαστικά από το μπάνιο η το ντους, να αρπάζουμε μια πετσέτα και να σκουπιζόμαστε γρήγορα.
ΑΝ  η πετσέτα είναι πολύ ξερή και σκληρή, καταστρέφεται το δέρμα. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιούμε μια μαλακή πετσέτα και να σκουπιζόμαστε απαλά, με κυκλικές κινήσεις, για να βγάλουμε την υγρασία από πάνω μας, χωρίς να καταπονούμε το δέρμα.

2. Κάνουμε μπάνιο ή ντους πολύ καυτό
Μόνο δυσάρεστα πράγματα συμβαίνουν όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή στο μπάνιο επί 15-20 λεπτά που βρισκόμαστε εκεί. Το καυτό νερό δεν κάνει καλό στην κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνει από το δέρμα τα έλαια που χρειάζεται, προκαλεί απώλεια ελαστικότητας.
Το καλύτερο που έχει να κάνει όποιος αγαπάει το καυτό νερό στο μπάνιο είναι να παραμένει το πολύ 5 λεπτά και στη συνέχεια να προσθέτει κρύο.

3. Δεν προσέχουμε τις πετσέτες
Οι ξερές πετσέτες κάνουν κακό όταν τρίβονται πάνω στο δέρμα, γιατί είναι «λιωμένες» από τα χημικά προϊόντα πλύσης. Το χειρότερο είναι ότι οι πετσέτες αποτελούν φωλιές βακτηρίων και μικροοργανισμών όταν παραμένουν υγρές και δεν στεγνώνονται επαρκώς.
Το ιδεώδες είναι να τις αλλάζουμε συχνά, και να πλένονται δύο φορές την εβδομάδα.

4. Χρησιμοποιούμε πολύ σαπούνι
Δεν πρέπει να πλενόμαστε με τον ίδιο τρόπο όταν ξυπνάμε το πρωί ή όταν επιστρέφουμε από το γραφείο ή το γυμναστήριο, όπου έχουμε ιδρώσει υπερβολικά.
Δεν είναι καλό να χρησιμοποιούμε πολύ αρωματικά σαπούνια, σε κάθε περίπτωση, γιατί περιέχουν πολύ οινόπνευμα και άλλα χημικά προϊόντα τα οποία καταστρέφουν το pH της επιδερμίδας. Αυτό το pH είναι πολύτιμο, γιατί μας προστατεύει από τις επιθέσεις εξωτερικών παραγόντων, όπως είναι τα ακάρεα, τα βακτήρια ή κάθε τύπου μικροοργανισμοί.
Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιούμε μια λογική ποσότητα σαπουνιού, αφού πρώτα την διαλύσουμε σε νερό, όχι απευθείας στο σώμα. Καλύτερα, από κάθε άποψη, είναι τα φυσικά σαπούνια και όχι τα βιομηχανικά.

5. Χρησιμοποιούμε λάθος το σφουγγάρι
Οι δερματολόγοι εξηγούν ότι είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιούμε σφουγγάρι για το μπάνιο ή το ντους, επειδή μεταφέρει βακτήρια.ΑΝ  επιμένουμε στο σφουγγάρι, καλύτερο είναι να το χρησιμοποιούμε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Στη συνέχεια, πρέπει να στεγνώνουμε επιμελώς το σφουγγάρι, να το βγάζουμε στον ήλιο και στον αέρα, ώστε να αποφύγουμε την αποικία μικροβίων που καραδοκεί στην υγρασία.
Το πιο πρακτικό είναι να παίρνουμε μπάνιο ή ντους και να πλενόμαστε με το χέρι, με λογικές ποσότητες σαπουνιού. Πιο υγιεινό είναι το γάντι μπάνιο, αντί για σφουγγάρι, το οποίο μπορούμε να βάζουμε στο πλυντήριο για μεγαλύτερη καθαριότητα.

__________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη