~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................................................σελίδες για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................ Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

............................................................................................................ Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χέρι – χέρι με τους τραπεζίτες και με τις παραινέσεις των αξιωματούχων της ευρωζώνης, ετοιμάζεται να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μεταπολεμικό πλιάτσικο στη χώραΠ. Μοσκοβισί: Χωρίς «καμιά διστακτικότητα» οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί... // Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χέρι – χέρι με τους τραπεζίτες και με τις παραινέσεις των αξιωματούχων της ευρωζώνης, ετοιμάζεται να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μεταπολεμικό πλιάτσικο στη χώρα.
>| Να βγάλουν στο σφυρί, τράπεζες και ελληνική κυβέρνηση, τα σπίτια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, χωρίς «καμία διστακτικότητα», κάλεσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί.

«Η παγίωση του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι εκ των ων ουκ άνευ για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης ύψους ενός δισ. ευρώ», ανέφερε ο Μοσκοβισί, παρουσιάζοντας σαν δέλεαρ για τη λεηλασία της λαϊκών κατοικιών, τη δόση των δανειστών.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο επίτροπος Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι δεν απαιτείται η λήψη κανενός πρόσθετου μέτρου και ότι οι Βρυξέλλες «αναμένουν πως από την 21η Φεβρουαρίου όλοι οι πλειστηριασμοί θα πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά».
Ο ίδιος μάλιστα κυνικά πρόσθεσε, δε, ότι δεν υπάρχει ¨καμία διστακτικότητα» και ότι επί της ουσίας οι θεσμοί θα παρακολουθήσουν την αποτελεσματική λειτουργία του νέου συστήματος.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χέρι – χέρι με τους τραπεζίτες και με τις παραινέσεις των αξιωματούχων της ευρωζώνης, ετοιμάζεται να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μεταπολεμικό πλιάτσικο στη χώρα.
Μέσα στους επόμενους μήνες χιλιάδες κατοικίες αλλά και μικρές επιχειρήσεις, αναμένεται να βγουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμα και για χρέη από 500 ευρώ!
~~~~~~~~
Κυβέρνηση εκπλειστηριαστών…
 του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου // Στον "Ημεροδρόμο"


Με νομοθετική παρέμβαση στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις, ξεκινάει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι οποίοι θα γίνονται στην εμπορική αξία των ακινήτων.

Μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών – εξπρές οι διαδικασίες απλοποιούνται, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» το Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με την οποία γίνονται σήμερα οι πλειστηριασμοί ιδιωτικού δικαίου καθώς, όπως σημειώνουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργηθεί ξεχωριστή!
Με λίγα λόγια η κυβέρνηση Τσίπρα, «χέρι – χέρι» με τους τραπεζίτες, ετοιμάζονται να βάλουν στη μέγγενη των πλειστηριασμών λαϊκές κατοικίες, υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Να ξεσπιτώσουν δηλαδή χιλιάδες οικογένειες και μελλοντικά να δημιουργήσουν νέες στρατιές αστέγων.
Υπενθυμίζουμε ότι με τον ισχύοντα Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων επιτρέπεται να επιβάλλονται για ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 500 ευρώ! Μάλιστα ο ΚΕΔΕ δεν εξαιρεί την πρώτη κατοικία του οφειλέτη από την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό.
Τους αμέσως επόμενους μήνες διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα μικροεπαγγελματιών με χρέη στην εφορία «βγαίνουν στο σφυρί», ηλεκτρονικά και άμεσα.
Μάλιστα σε τιμές χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, καθώς ο νόμος προβλέπει πλειστηριασμούς στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο θα γίνονται με βάση την εμπορική τιμή όπως ισχύει και για τα χρέη προς τις τράπεζες.
Συγκεκριμένα, η διάταξη ορίζει ότι «με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθορίζεται ο τρόπος προσδιορισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται, το αρμόδιο όργανο προσδιορισμού της αξίας αυτής, ο τρόπος καθορισμού της αμοιβής του, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα».
Ταυτόχρονα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, έχει ήδη πιάσει έργο. Καθημερινά πλέον προχωράει σε κατασχέσεις μισθών, ενοικίων και ακινήτων, οφειλετών που έχουν περιουσιακά στοιχεία, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σε καθημερινή βάση διενεργούνται περίπου 1.000 κατασχέσεις από τα δικαστικά τμήματα των εφοριών 
 σε όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο ποσά άνω των 500 ευρώ.

 «Θηλιά» 100 δισεκατομμυρίων ευρώ…
Την ίδια στιγμή το Νοέμβριο, τα συνολικά χρέη (παλιά πριν το 2017 και νέα) των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς την εφορία έσπασαν το φράγμα των 100 δισ. ευρώ.
Συνολικά τα χρέη του ελληνικού λαού προς το Δημόσιο ανέρχονται πλέον στα 100,739 δισ. ευρώ!!! Μόνο μέσα στο Νοέμβριο αυξήθηκαν αυξήθηκαν κατά 1,187 δισ. ευρώ έναντι του προηγούμενου μήνα!
Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2017 διαμορφώθηκαν στο τέλος του εντακαμήνου σε 11,631 δισ. ευρώ. Σε αυτές προστίθενται και τα 89,108 δισ. ευρώ του παλαιού χρέους (που δημιουργήθηκε έως 31-12-2016) και έτσι φτάνουμε στο αστρονομικού ποσό άνω των 100 δισ. Ο ελληνικός λαός χρωστά στην εφορία σχεδόν το 1/3 του ελληνικού χρέους!
Σχεδόν ένας στους δυο φορολογούμενος ή 4.207.117 άτομα έχουν χρέη στην Εφορία. Από το συγκεκριμένο αστρονομικό 4,2 εκατ. οφειλετών με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης απειλούνται 1.783.858 φορολογούμενοι, ενώ ήδη βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης 1.035.296 οφειλέτες.
Η ΑΑΔΕ το πρώτο 11μηνο του 2017 εισέπραξε συνολικά 2 δισ. ευρώ έναντι «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους, ποσό που είναι αυξημένο κατά 308 εκατ. ευρώ έναντι του Οκτωβρίου.
Η φορο-λεηλασία σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών, διογκώνεται μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα. Η κυβέρνηση Τσίπρα, προκειμένου να πετύχει τους στόχους των ματωμένων πλεονασμάτων, δεν θα διαστάσει τους επόμενους μήνες να προχωρήσει και σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.


Απέναντι στην κυβέρνηση των πλειστηριαστών, το μόνο όπλο του λαού είναι ο οργανωμένος αγώνας για να τους αποτρέψει, συγχρόνως με τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης που θα θέσει στόχο την προάσπιση της λαϊκής κατοικίας, πόλη την πόλη, γειτονιά τη γειτονιά, σπίτι το σπίτι…
________
http://www.imerodromos.gr/p-moskovisi-choris-kamia-distakt…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη